Soğuk Algınlığına Hatmi Bitkisi

Hatmi bitkisinin yaprakları, kökü ve çiçekleri ilaç sektöründe yuğunca kullanılır. Hatmi bitkisinin taneleri dövülerek un haline getirilip vücuda sürülürse, her türlü böcek ve sineklerden korunabiliriz.

Hatmi bitkisinin yaprakları, kökü ve çiçekleri ilaç sektöründe yuğunca kullanılır. Hatmi bitkisinin taneleri dövülerek un haline getirilip vücuda sürülürse, her türlü böcek ve sineklerden korunabiliriz. Sivri sinek ilacına gerek kalmamış. Bitkisel bir ürün kullanmış oluruz. Hatmi bitkisi, göğsü yumuşatır ve balgam sökücü özelliğe  sahiptir. Öksürüğükle mücadelede en etkili bitkilerden biridir. Nezle ve bronşit tedavisinde kullanılabilinir.

Hatmi Bitkisi ( Çiçeği ) Nedir ?

Ülkemizde yaygin bir bitkidir. Orta nemli, humuslu, kumlu ve tuzlu topraklari sever. Hava değisikliklerine çok dayanikli uzun ömürlü bir bitkidir. Kökü 50 cm yi bulup kıllarla kaplıdir. Boyu 60 - 150 cm arasi olup bazen 200 cm ye de ulasabilmektedir.

Alt kismi kaba killi, üst bölüm ise keçemsi beyaz tüylüdür.Yapraklari tüylü olup grimsi - yesil renktedir. Alt yapraklar kalp biçiminde 5 parçali, üsttekiler ise 3 parçali ve uca dogru sivridirler. Çiçekler 5 parçali, 4 - 5 cm çapinda beyaz, pembe, mor ve sari renklidir. Tohumlar böbrek biçimli, 2 mm genisliginde renkleri ise grimsi - maviden kahve rengine kadar degisir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar